Terapi og diætbehandling

Sådan arbejder jeg

Jeg arbejder ud fra et kognitivt adfærds-terapeutisk grundlag. Jeg tager udgangspunkt i dit aktuelle problem og din livssituation og arbejder med fokus på løsninger. Det betyder, at der er mere fokus på, hvordan du får løst problemet end på, hvorfor det er opstået.

Det vigtigt at vide, at et forløb hos mig ikke er et  “quick fix”. Det tager tid at få nye vaner, bedre kropsbevidsthed og tanker, der støtter dig. Men det er muligt!

For at opnå en ændring er det afgørende, at du går aktivt ind i forløbet og arbejder med forskellige hjemmeopgaver mellem de enkelte samtaler.

Balance mellem næring og nydelse

Både erfaring og videnskabelige undersøgelser viser, at skrappe slankekure ikke er vejen frem, hvis man gerne for altid vil af med de ekstra kilo. Det skyldes dels, at den mad, man må spise på diverse kure, ligger langt fra den mad, man og familien plejer at spise, dels at slankekure er forbundet med afsavn og forbud, som øger risikoen for overspisning. Derfor er den grundlæggende tanke bag måden, jeg arbejder på: Alt er tilladt – med måde!

Det skal forstås sådan, at ingen madvarer er forbudte, og maden deles derfor ikke op i sund og usund. Det er mængden og hyppigheden, der er afgørende. Derfor handler det om at lære at prioritere, hvad man gerne vil spise, inden for de givne rammer. Kunsten er at vælge de ændringer, som du vil kunne leve med resten af livet, samt at skabe plads til det, der er forbundet med livskvalitet for dig. Fokus er på velsmag og spisning med nærvær og nydelse – eller mindful spisning.

Forventet antal samtaler

Den første samtale bruger jeg til i fællesskab med dig at få afklaret, hvilke specifikke problemstillinger der er tale om, hvad der skal arbejdes med, og hvad målet er. Hvor mange samtaler man har brug for, varierer meget og afhænger af både det enkelte menneske og af problemstillingen. Langt de fleste har brug for mellem 5 og 10 samtaler over en længere periode, fra et par måneder til et år, evt. suppleret med opfølgningssamtaler à  halve timer.

Det kan du forvente at få ud af et forløb hos mig:

  • Indsigt i, hvorfor du spiser for meget, og hvad du bruger mad til
  • Indsigt i dine barrierer for at ændre vaner og opnå et varigt vægttab
  • At lære at håndtere negative følelser på en mere hensigtsmæssig måde end at overspise
  • At lære at håndtere din trang til søde sager
  • At lære teknikker til at ændre din tænkning om mad og vægt, så du opnår den ændring, du ønsker
  • At få et normalt forhold til mad og vægt med balance mellem sundhed og nydelse
  • Inspiration til nem, sund og lækker mad i hverdagen
  • Udfyld kontaktformularen i dag, så ringer jeg dig op en af de nærmeste dage.