Sådan arbejder jeg

Jeg arbejder ud fra et kognitivt adfærds-terapeutisk grundlag. Jeg tager udgangspunkt i dit aktuelle problem og din livssituation og arbejder med fokus på løsninger. Men for at finde de løsninger, der virker for dig, er der i de første samtaler stor vægt på det, man kalder forberedelsesfasen. Det handler om øget indsigt i dit spisemønster (hvad du spiser, hvor meget, hvor, med hvem, hvordan etc.). Det handler bl.a. om at finde svarene på: Hvad er det største problem madmæssigt? Hvad trigger din spisning? Hvilken belønning giver det at spise? Hvad vil du gerne opnå? Den fælles øgede indsigt skaber grundlaget for at kunne bryde dine uhensigtsmæssige mønstre.

Hjernen skal med, når vaner skal ændres!

Vores tanker er med til at fastholde os i dårlige vaner og mønstre, og dermed også for at ændre på det. Derfor skal vi arbejde bevidst med vores tanker for at skabe nye og bedre vaner – så hjernen bliver medspiller og ikke modspiller. Ændrer vi kun adfærd og ikke tanker, er risikoen for tilbagefald stor. I kognitiv adfærdsterapi er der netop fokus på sammenhængen mellem tanker, følelser, kroppens reaktioner og adfærd.

Det handler også om mad og ernæring

At få styr på sine spisevaner og sin vægt kræver inspiration, viden og færdigheder – og opgør med de mange myter om mad og sundhed. Balance er nøgleordet. Det handler at prioritere og om at vælge bedre mad i mindre mængder. Og om at skabe plads til nydelse og madglæde.

Det vigtigt at vide, at et forløb hos mig ikke er et ’quick fix’. Det tager tid at få nye vaner, bedre kropsbevidsthed og tanker, der støtter dig. Men det er muligt!

For at opnå en ændring er det afgørende, at du går aktivt ind i forløbet og arbejder med forskellige hjemmeopgaver mellem de enkelte samtaler.

Vejen til et mere afslappet forhold til mad og vægt går gennem tre principper:

  • Kognitiv adfærdsterapi: Det handler om at få tankerne og følelserne som medspiller og ikke modspiller.
  • Alt er tilladt – med måde: Vi skal ændre vores spisevaner på en måde, der ikke er forbundet med afsavn og strikse regler.
  • Mindful spisning: Vi skal spise med nærvær og nydelse og uden dårlig samvittighed.

Læs mere i min bog Vejen til vægt i balance.

Mine budskaber 

  • Det er muligt at tabe sig og ikke mindst at holde vægttabet.
  • Sundhed og nydelse kan godt forenes.
  • Det kan godt lade sig gøre at få et afslappet forhold til mad og vægt uden masser af forbud og regler.
  • Det er muligt at spise med glæde i stedet for med frygt, fortrydelse, skyld og skam.