Anoreksi

Mennesker med anoreksi, undlader at spise. Fordi de er bange for at tage på og har et forvrænget syn på deres krop  

Anoreksi rammer oftest piger og kvinder, men også drenge og mænd kan udvikle sygdommen. Ca. 5.000 danskere lider af anoreksi.

Anorektikere har et stærkt ønske om at blive tyndere og tyndere. Det medfører, at nogle når helt ned på en kropsvægt på 15-20 % eller mere under deres normale vægt. Deres selvværd er meget lavt, og de hader typisk deres eget spejlbillede.

Mennesker med anoreksi er ofte ekstremt perfektionistiske og stiller typisk store krav til sig selv og til andre mennesker. De er særligt kendetegnet ved deres behov for kontrol. For ved at kontrollere følelser, mad, motion og vægt føler de, at de kan genvinde den kontrol, de ellers savner i deres tilværelse.

Anoreksi er en meget alvorlig og kompleks sygdom. Den kan udvikle sig livstruende. I dag er der behandlingstilbud til dem, der har fået diagnosen anoreksi, og de meget svære tilfælde behandles i det psykiatriske system.

Føler du, at du er på vej ind i et anorektisk forløb, eller har du været gennem et behandlingsforløb, men stadig har problemer med mad, vægt og krop, kan jeg måske hjælpe dig.